Потписан Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта „Оснаживање младих предузетника из области пољопривреде“

Меморандум су потписали Видоје Вукашиновић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“, Урош Девић, представник фондације „Ана и Владе Дивац“ и Бане Спасовић, градоначелник Града Пожаревца.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да локална самоуправа сваке године издвоји око 100 милиона динара за унапређење образовања и услова школовања са једне стране док са друге стране издваја значајна средства, преко Буџетског фонда за развој пољопривреде, за подстицаје пољопривредним произвођачима. Програми попут овог обећавају развој пољопривреде на здравим основама, односно подмлађивање кадрова који ће се њоме бавити, рекао је Спасовић и додао је да је пројекат „Оснаживање младих предузетника из области пољопривреде“ сјајан пример једне такве истрајности ове фондације и њених оснивача и зато је град Пожаревац снажно и отвореног срца стао иза њега. И истакао је још да ће помоћ данашњим средњошколцима, а сутрашњим младим носиоцима пољопривредних газдинстава, бити итекако значајна и добродошла.

“Циљ овог пројекта је када завршите школу, средства која добијете као машине, уређаје према вашим бизнис плановима који направите, да оснажите ваше домаћинство и да проширите производњу. Школа учествује у многим пројектима, али је овај по мени један од најбољих пројеката, јер је намењен ученицима“, рекао Видоје Вукашиновић директор школе.

Урош Девић из Фондације „Ана и Владе Дивац“ је рекао да ће буџет који је обезбеђен бити искључиво употребљен како би се набавила роба и средства за рад ученицима и да Фондација помаже по принципу да се ученицима не даје новац, већ се купују средства која су им потребна, како би могли да започну сопствене послове и реализују своје пројекте и идеје.

Рок за пријаве је 5. април, након чега ће комисија одабрати најбоље ученике који ће добити донације.

Сличне објаве