Započeta obuka u okviru projekta ,,Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim područjima’’

Glavni cilj projekta jeste smanjenje nezaposlenosti među ženskom populacijom koja živi u ruralnom području. Ovaj cilj je planirano postići kroz jačanje ženskog preduzetništva unapređenjem veština i sposobnosti ciljne grupe. Planirana je obuka za započinjanje poslovanja za 40 žena iz seoskog područja i izradu 20 biznis planova zainteresovanim učesnicama.

Danijela Tufegdžoć članica tima za realizaciju projekta rekla je da će tokom obuke polaznicima biti predstavljeni novi osnovi pokretanja biznisa, zajedno ćemo pokušati da definišemo poslovnu ideju, razgovarati o organizaciji poslovanja, prihodima i rashodima, zatim razvoju marketing plana i razvoju ličnih veština. Na kraju će biti predstavljeni domaći i strani izvori finansiranja, kao i 20 biznis planova. Kroz ovaj projekat predviđena je i mentorska podrška pri konkurisanju kod različitih fondova u prvoj godini poslovanja. Takođe, biće podsticano i udruživanje istorodnih zanata, ukoliko se iskaže potreba za tim. Projekat je prvenstveno usmeren na žene koje žive u ruralnim područjima grada, jer je ova ciljna grupa prepoznata kao kategorija koja ima manje prilika za zapošljavanje, a dosta veština koje se mogu unovčiti.

Projekat je finansiran od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), a u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija, vrednost projekta je 500.000 dinara.

Slične objave