Започета обука у оквиру пројекта ,,Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима’’

Главни циљ пројекта јесте смањење незапослености међу женском популацијом која живи у руралном подручју. Овај циљ је планирано постићи кроз јачање женског предузетништва унапређењем вештина и способности циљне групе. Планирана је обука за започињање пословања за 40 жена из сеоског подручја и израду 20 бизнис планова заинтересованим учесницама.

Данијела Туфегџоћ чланица тима за реализацију пројекта рекла је да ће током обуке полазницима бити представљени нови основи покретања бизниса, заједно ћемо покушати да дефинишемо пословну идеју, разговарати о организацији пословања, приходима и расходима, затим развоју маркетинг плана и развоју личних вештина. На крају ће бити представљени домаћи и страни извори финансирања, као и 20 бизнис планова. Кроз овај пројекат предвиђена је и менторска подршка при конкурисању код различитих фондова у првој години пословања. Такође, биће подстицано и удруживање истородних заната, уколико се искаже потреба за тим. Пројекат је првенствено усмерен на жене које живе у руралним подручјима града, јер је ова циљна група препозната као категорија која има мање прилика за запошљавање, а доста вештина које се могу уновчити.

Пројекат је финансиран од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women), а у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија, вредност пројекта је 500.000 динара.

Сличне објаве