Uskoro otvaranje Kancelarije za dijasporu

Kancelarija za dijasporu u kojoj će građani moći da dobiju sve informacije vezane za pribavljanje ličnih dokumenata kao i za koordinaciju sa drugim ustanovama u zemlji i inostranstvu oformila je gradska uprava grada Požarevca i počinje sa radom krajem februara.

Prostorije gde će biti otvorena kancelarija obišli su gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović.

U kancelariji će u samom početku raditi jedan službenik koji je i do sada radio na sličnim poslovima istakao je načelnik gradske uprave, Aleksandar Simonović. On je dodao da će u slučaju potrebe biti angažovano više lica za ove poslove. Pored navedenih poslova lice koje bude radilo u ovoj kancelariji predstavljaće privredne potencijale i pogodnosti koje pruža grad Požarevac za investicije kako bi naši građani koji žive i rade u inostranstvu imali što bolje informacije o mogućnostima ulaganja njihovog kapitala.

Gradonačelnik Bane Spasović je između ostalog istakao da je bolja saradnja sa našim udruženjima, u dijaspori jedan od ciljeva kojima se teži kao i veći broj kulturno umetničkih i sportskih događaja i manifestacija u koje će biti uključen veliki broj naših ljudi koji žive u dijaspori kao i to da se našim ljudima koji žive u dijaspori pomogne da što lakše reše sva pravno imovinska i sva druga pitanja. On je dodao da već duže vreme postoji interakcija sa našim udruženjima u inostranstvu pogotovo sa onima u Austriji i Italiji. Spasović je rekao da naši sugrađani iz inostranstva često nisu upoznati za zakonskim promenama u zemlji i da kada dođu u maticu ne mogu da završe sve administrativne poslove na vreme, iz tog razloga je formirana Kancelarija za dijasporu kako bi im se omogućilo brže rešavanje njihovih zahteva. U cilju efikasnijeg rada biće napravljena internet stranica kancelarije i omogući će se direktna komunikacija kako bi građani mogli da zakažu sastanke kad dođu u Srbiju kako poslovne prirode tako i za lične potrebe.

 

Slične objave