Представљени Јавни позив активног запошљавања Националне службе за запошљавање и Јавни позив за доделу подстицајних средстава Града Пожаревца за период 2018-2020. година

Национална служба за запошљавање – Филијала Пожаревац, у сарадњи са локалном самоуправом и Регионалном Привредном Комором Браничевског и Подунавског округа организовала је презентацију Јавних позива активне политике запошљавања за 2019. годину у реализацији Националне службе за запошљавање, Јавног позива за доделу подстицајних средстава Града Пожаревца за период 2018-2020. а у току 2019. године и услуга Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа.

Госте је поздравио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да је презентација одржана, у циљу спајања незапослених са послодавцима, али и стварања нових предузетника од оних који су тренутно без посла:

“Досадашња искуства показују да активна политика запошљавања коју спроводи Национална служба за запошљавање даје изузетне резултате, јер пружа прилику незапосленима да поред стицања прихода покажу тренутним послодавцима своје таленте и радне навике и способности. Неретко се догађа да управо кроз те програме, који су временски ограничени, послодавац увиди да му је посао напредовао баш због новозапосленог. Град Пожаревац се, увидевши све то, још јаче и сам укључио у ову мисију, одвајајући сваке године све више новца за подстицајна средства, која ћемо представити данас овде за период до 2020. године. Познато је да су нова радна места и смањење незапослености један од врхунских приоритета у раду ове локалне самоуправе и зато нам је овај заједнички подухват толико важан и значајан. Посебно бих истакао Регионалну привредну комору која својим активностима помаже својим члановима да послују још боље и лакше, освајају нова тржишта и шире свој бизнис. Економска стабилност и независност јесу основне одлике људског достојанства, а сложићемо се да су људи и њихово задовољство најзначајнији покретач развоја сваке државе”, закључио је Спасовић.

Акционим планом Националне службе за запошљавање по речима директора Зорана Мартиновића, дефинисане су групе и то: млади до 30 година, затим старији од 50 година, технолошки вишкови, неквалификовани, полуквалификовани, лица која су дугорочно на евиденцији, али и особе са инвалидитетом. Сви који запосле ове категорије моћи ће да користе подстицајна средства НСЗЗ.

Сличне објаве