Пожаревачки пољопривредници на сајму „Agro Belgrade 2022“

На Београдском сајму се одржава 3. Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства „Agro Belgrade 2022“.

Међу излагачима су се представили и пољопривредници са територије Града Пожаревца. На овом сајму пожаревљани су представили ракије, вина, зимницу од воћа и поврћа и природне сокове.

Према речима члана Градског већа задуженог за пољопривреду, Бојана Динића, на сајму се представило више од десет пољопривредних произвођача са територије Града Пожаревца. Он је још додао да је учешће за пољопривредне произвођаче на овом сајму потпуно бесплатно, закуп простора и превоз у потпуности плаћа локална самоуправа. Динић каже да је ово још један доказ да је сарадња са пољопривредним произвођачима добра и да се ослушкују њихове потребе. Град је ове године издвојио 3 милиона динара више за пољопривреду него претходне и у случају потребе издвојиће и додатна средства за субвенционисање пољопривредних произвођача, тако да сви који конкуришу и испуњавају услове неће остати испод црте, конкурс ће бити расписан на јесен.

Логистичку помоћ у организацији штандова дала је и Туристичка организација Града Пожаревца. Директор туристичке организације Василије Балдић је овом приликом истакао да се ова установа труди да побољша пласман пољопривредних производа са територије нашег града у циљу побољшања туристичке понуде.

Град Пожаревац је обезбедио превоз и улазак на сајам за заинтересоване посетиоце.

Сличне објаве