Povodom formiranja Regionalnog centra banke Poštanska štedionica Istočna Srbija – Požarevac održana prezentacija

Prezentacija je održana u Svečanim salonima gradskog zdanja Požarevca a skupu su prisustvovali rukovodioci Grada Požarevca i banke Poštanska štedionica.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da mu je drago što je regionalni centar banke Poštanske štedionice u Požarevcu:„Ponos je utoliko veći kada se zna da je ideja o formiranju Poštanske štedionice nastala još 1871. godine, iz vremena Kraljevine Srbije, a realizovala se 1921. godine, kada je 30. novembra donet Zakon o poštansko-štednom, čekovnom i virmanskom prometu, koji je predvideo osnivanje Poštanske štedionice Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Od tada je prošlo gotovo čitav jedan vek, ali u istorijatu Poštanske štedionice ostaje zapisano i da je pri osnivanju stav države bio da – “Poštanska štedionica treba da bude rasadnik štednje i vaspitač naroda, poglavito omladine, a ne povlašćeni kolos koji guši privatnu inicijativu”. Uveren da je tadašnja ideja i namera do današnjih dana ostala i vaš moto, uvaženi prijatelji, pružam vam obe ruke dobrodošlice. Pružam ih ponosan što kao budući regionalni centar, i na ovaj način, ulazimo u društvo značajnih srpskih gradova poput Niša, Užica, Novog Sada i Beograda“, zaključio je Spasović.

Zatim se obratio predsednik Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić koji je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da uvek dođe u Požarevac i zahvalio na toplom prijemu. Kekić je rekao da se banka brzo širi i ima apsolutnu podršku Vlade Rebublike Srbije i od predsednika Vučića, ali je banka pre svega okrenuta stanovništvu. Budući regionalni centar pokrivaće istočnu Srbiju sa sedištem u Požarevcu.

Slične objave