Потписани уговори о субвенционисању пољопривредних произвођача

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, потписао је уговоре са 250 пољопривредних произвођача. Вредност ових уговора је око 20 милиона динара. Град је и у 2019. години определио значајна средства за пољопривреду око 40 милиона динара у која спада субвенционисање пољопривредне производње, противградне одбране, атарске путеве и одласке на стручне сајмове.

Поздрављајући пољопривредне произвођаче градоначелник је још додао:

Бане Спасовић

„Одмах на почетку желео бих да нагласим, локална самоуправа мисли на вас подједнако као и на све остале мештане како градских тако и сеоских месних заједница. Жеља да у нашем крају развијамо индустрију, туризам, производњу није умањила сазнање да је снажна пољопривреда овог краја предуслов било каквог напретка Пожаревца и Браничевског округа. Питали смо струку, консултовали вас и дошли до мера, помоћи и подстицаја којима би оснажили пољопривреднике и пољопривредна удружења. Пред нама су уговори о субвенцијама за 250 пољопривредника који су својим досадашњим резултатима јасно ставили до знања да се пољопривредом озбиљно баве и желе да се развијају. 20 милиона динара које смо за ову намену одвојили биће само једна од помоћи које ће град Пожаревац пружити вама у намери да пољопривреда поново буде један од симбола и првих асоцијација овога краја за читаву Србију. Управо захваљујући консултацијама са вама и стручним службама увидели смо да је поред ових 20 милиона потребно још дупло толико које смо већ одредили за нове субвенције, изградњу атарских путева, противградну заштиту али и вашу едукацију,“ закључио је Спасовић.

Саша Ђорђевић

Члан градског већа задужена за пољопривреду, Саша Ђорђевић је овом приликом истакла да је доста тога урађено у претходном периоду за пољопривредне произвођаче али да се ту неће стати већ ће из године у годину издвајати све већа средства.

Славиша Стојковић

Славиша Стојковић председник Буџетског фонда за развој пољопривреде је рекао да се град полако али сигурно ближи свом циљу а то је 2 посто будџета за пољопривреду.

Сличне објаве