Posao za još 200 radnika u kompaniji Ekoluks

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao je proizvodni pogon kompanije Ekoluks koja se bavi reciklažom plastike.

Kinesko – Belgijska kompanija pre nekih godinu dana investirala je i  zakupila oko 15 hiljada kvadratnih metara hale u nekadašnjoj „Šećerani“. Ova kompanija do sada je investirala oko 5 miliona evra u pokretanje proizvodnje u Požarevcu. Za Požarevac je ova firma veoma značajna iz jednostavnog razloga što će pomoći da se reciklaža plastike značajno unapredi i u Požarevcu i u Srbiji, i smanji zagađenje životne sredine.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je Ekoluks značajan zbog zapošljavanja novih radnika. Firma trenutno ima oko 100 zaposlenih, a ima potrebu za još 200 radnika. Reč je o radnicima bez kvalifikacija, koji spadaju u kategoriju teško zapošljivih. Takvih radnika je i najviše na listi Nacionalne službe za zapošljavanje, oko 35%, i očekujemo da  kada Ekoluks bude radio punim kapacitetom, broj najteže zapošljivih radnika u Požarevcu značajno opadne. Pored toga, ova kompanija ima potrebe i za zapošljavanjem obučenih radnika tehničke struke, pre svega mašinskih tehničara. Spasović je istakao da grad opravdava razlog zašto je kupljen ovaj prostor kod šećerane i da se kupovina isplatila zato što Ekoluks plaća zakup sa jedne strane a sa druge kroz poreze za doprinose zaposlenih se puni gradska kasa. Ova kompanija posluje po svim ekološkim standardima po takozvnoj zelenoj tehnologiji.

Direktor Ekoluksa Julin Vang (Yulin Wang) kaže da je Požarevac odlično mesto za investiranje i zahvalio se gradonačelniku i njegovom timu na saradnji. On je rekao da će kompanija nastaviti da širi svoje poslovanje ali da će i firmama iz Kine i zapadne Evrope preporučiti Požarevac za investicije i da će ih dovesti da vide ovaj prostor. Vang je još jednom pozvao sve ljude koji žele da rade da se prijave za posao pošto im je potrebno 200 ljudi, plata je veća od minimalne zarade ko prebaci normu biće dodatno stimulisan, plaćen je prevoz, radnici treće smene su 20 odsto više plaćeni.

Slične objave