Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић отворио 8. Међународно саветовање пчелара Браничевског округа

Осмо Међународно саветовање пчелара Браничевског округа одржано је у костолачкој позоришној Сали.

На предавању су учествовали еминентни стручњаци из земље и региона, који су представили нове технологије у овој пољопривредној грани али су и разменили искуства у раду.

Присутне госте поздравио је председник Удружења пчелара Града Пожаревца Дејан Милошевић, који се захвалио локалној самоуправи на разумевању и сарадњи. Овом приликом уручена је захвалница председнику Градске општине Костолац Серџу Крстановском за добру сарадњу.

Саветовање је свечано отворио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да улагање у пчеларство није политички чин већ опште добро.

„Не чуди нас чињеница, а не неки паушални податак, да је Удружење пчелара Пожаревац једно од најмасовнијих и најбоље организованих у држави. Мислим да су његова највећа снага управо саветовања попут овога, која отварају врата новим техникама и технологијама и не уљуљкују се природним потенцијалима која су одличан предуслов да српски мед стигне на што удаљеније светске полице. Да би се то десило, треба гледати иза хоризонта, треба пригрлити искуства других али и не стидети се да другима покажете своје знање и искуство и поделити их са њима. Знате и сами да пчеларство одавно није више само брига о пчелама и производња меда већ и низ сродних производа, као и очување и побољшање здравља па и туризам. Узевши у обзир да се град Пожаревац брине о здрављу наших грађана а такође жели да још више ојача туризам позивам вас да и надаље своје пројекте усмеравате што више ка тим областима”.

Сличне објаве