Делегација из Ираклије у посети Пожаревцу

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић са сарадницима одржали су радни састанак са председником општине Ираклија из Грчке Јоргосом Куцакисом.

Иначе град Пожаревац је братски град са Ираклијом скоро једну деценију.

Саша Павловић градоначелник Града Пожаревца се овом приликом захвалио на посети делегацији из Ираклие са којом нас веже дугогодишње познанство. Павловић је додао да је циљ данашњег састанка унапређење сарадње између ова два града из области привреде, пољопривреде, културе и школства.

На састанку су присуствовали чланови градског већа, директор Пољопривредне школе и Пољопривредних саветодавних и стручних служби.

Јоргос Куцакис се захвалио на топлом пријему и посетио је на историјску повезаност између Ираклие и Пожаревца а то је да су за време Првог светског рата, због бугарске окупације, избеглице из Ираклие нашле своје уточиште у Пожаревцу те да су неки од њих ту и остали. Господин Јоргос је рекао да му је драго што на састанку види доста младих људи што је сигуран знак да ће се ова сарадња наставити убудуће.

Сличне објаве