Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио Пожаревац

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио је Град Пожаревац и Браничевски округ.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио Пожаревац

На конференцији за медије, која је одржана овим поводом, министар Ружић је рекао да Град Пожаревац управо ради оно што Влада Републике Србије промовише када је у питању модернизација и тенденције да сви сервиси према грађанима буду много доступнији, једноставнији и да помогну крајњем кориснику. Он је још похвалио сарадњу локалне самоуправе и ресорног министарства. Ружић је најавио и Централни регистар становништва који ће ујединити 13 електронских евиденција које сада воде различите институције, тако да ће се на централизован начин омогућити много бржа размена података, као што су држављанство, извод из матичне књиге рођених, умрлих, венчаних…

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић рекао је да је акценат града осигурање пољопривредника, а да је на локалној самоуправи да уради пројекат и конкурише. Спасовић је наговестио и уређење тргова у Пожаревцу, у питању је некадашња башта кафане Чикош и Трг Радомира Вујовића, где би требао посебан акценат да се стави на дечија игралишта.

Начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић рекао је да очекује да данашњи долазак министра Ружића донесе конкретне резултате, како у новим инвестицијама, тако и у остваривању права грађана кад су у питању права која остварују у локалним самоуправама.

Сличне објаве